Op 12 oktober 2017 vond de 12de editie van ons HR-Gala opnieuw plaats op onze vertrouwde stek in de Ghelamco Arena in Gent. Met opnieuw “een vol huis”… redenen te over om tevreden terug te blikken.

Voor deze 12de editie, deze keer zonder voorprogramma, hadden we snel de toezegging gekregen van Minister Alexander De Croo om als centrale gast op te treden. Zijn uiteengezette visie rond de mogelijkheden/uitdagingen van de digitale maatschappij liet de aanwezige HR-collega’s niet ongevoelig, integendeel. Zowel aan de tafels als in de late uurtjes was het vaak het gespreksonderwerp bij uitstek.
Onze gastvrouw Francesca Vanthielen had er erg veel zin in. Ze uitte haar bewondering voor de enorme opkomst… steeds opnieuw.
En dan ... onze nieuwe  HR-Ambassadeur! Dit jaar sleepte MediaMarkt België de Award in de wacht.
“MediaMarkt  maakte indruk met een sterke bedrijfscultuur gebaseerd op drie bedrijfswaarden: autonomie, verantwoordelijkheid en fun”. Dit korte fragment, uit de mond van Filip De Cuyper, vat het allemaal samen. “MediaMarkt dankt deze erkenning aan het enthousiasme van de medewerkers, dat gedreven wordt door een HR-visie die medewerkers een centrale plaats geeft in de organisatie en tegenover de klant en met bijzondere aandacht voor originele opleidingen en coaching, communicatie, leiderschap, bedrijfswaarden en motiverende teamactiviteiten”, aldus Pieter Timmermans, voorzitter van de jury.
Een bijzonder trotse Filip De Cuyper (HRM MediaMarkt) ontving zijn Award uit de handen van minister Alexander De Croo. Met veel enthousiasme hees hij zijn aanwezig HR-team snel mee op het podium. Naast deze award werd Filip ook nog bedolven onder prachtige cadeaus van AMS, BMW, Ceran en JobatThe Coaching Square verraste dan weer opnieuw door haar geschenken te verdelen onder beide finalisten.
Maar zoals eerder gezegd ... geen verliezers op ons HR-Gala, alleen winnaars. Getuige daarvan, het prachtige dossier van de collega’s van Cegeka waarvoor meteen ook extra aandacht gereserveerd werd als net-niet-winnende collega. Een HR-aanpak om trots op te zijn! Anik Stalmans haar team was ook voltallig aanwezig in de zaal en kreeg een erg warm en verdiend applaus, met daar bovenop een kristallen ster om te laten schitteren in hun trofeeënkast.

Eind van de avond zagen wij opnieuw twee zichtbaar bijzonder gelukkige mensen:  Rony Hoebeke als organisator en Pieter Timmermans als juryvoorzitter, die ook nog eens de bijzondere samenwerking in de organisatie onderlijnde .
Maar ze waren ook nog gelukkig om een andere reden. Pieter lichtte in dit verband al een tipje van de sluier op: het voortbestaan van het HR-Gala is verzekerd – gesprekken zijn ver gevorderd, maar net nog iets te vroeg om alle details nu al bekend te maken. De ogen van ons trouw publiek zijn meteen gericht op de komende weken/maanden. Zij zijn alvast goed gewapend in die periode door de Vitamine C van Alain Callebaut (titel van zijn boek waarvan elke deelnemer een exemplaar ontving :-)).

Ondanks het late uur gisteren liepen er intussen al tientallen mails binnen met de eerste reacties: ze waren hartverwarmend! Wij volgen de reacties verder op … trachten ook daar weer iets uit te leren en werken vol vreugde aan editie 2018. Hoe die er dan zal uitzien komen we wellicht snel te weten. Rest ons enkel alle aanwezigen te danken voor de geslaagde editie en iedereen al een prachtig jaareinde toe te wensen en een voorspoedig 2018.