Op 18 oktober 2018 vond de 13de editie van ons HR-Gala plaats op onze vertrouwde stek in de Ghelamco Arena in Gent. Met opnieuw “een vol huis” (10° jaar op rij !!!) … redenen te over om tevreden terug te blikken.

Voor deze 13de editie hadden de organisatoren gekozen voor een sterk voorprogramma rond het thema “De Menselijke Aspecten van Mobiliteit”. De collega’s van het Expertise Center Next Generation Work (AMS) presenteerden er in exclusiviteit de resultaten van hun onderzoek (meer hierover ook op deze website). Het werd een sterk gewaardeerd initiatief dat ook door de pers werd opgepikt.
Tijdens de voorbereidingen hadden we ook snel de toezegging gekregen van Mevrouw Marcia De Wachter (Directeur Nationale Bank) om als centrale gast op te treden. Haar uiteenzetting over de “De 3 geheimen voor succes in de toekomst” werd gesmaakt.
Onze gastvrouw Francesca Vanthielen had er opnieuw erg veel zin in. Ze uitte haar bewondering voor de enorme opkomst… steeds opnieuw, en was trots op haar nieuw record … ze kreeg de zaal stil in minder dan één minuut …

En dan ... onze nieuwe HR-Ambassadeur! Dit jaar sleepte Mathieu Gijbels de Award in de wacht.
“Mathieu Gijbels maakte een bijzondere indruk met een sterke bedrijfscultuur, mee gestimuleerd en gedragen door Mathi Gijbels, CEO van de Gijbels Group.  Met hun aanpak slagen ze er in om erg goed voeling te houden met hun mensen, hun wensen, plannen, ambities, hun zorgen op het werk en in het leven, en bouwen ze een vertrouwensband uit die erg sterk kan worden. Een erg sterk punt in een sector waarin de krapte op de arbeidsmarkt groot is, is een hoge anciënniteit erg belangrijk. Koppel hieraan hun sterke maatschappelijke verankering en je krijgt stevige fundamenten voor een mooie toekomst.”, aldus Pieter Timmermans, voorzitter van de jury.
Een bijzonder trotse Herman Verwimp (HRM Mathieu Gijbels) ontving zijn Award uit de handen van Mevrouw Marcia De Wachter. Met veel enthousiasme hees hij zijn aanwezig HR-team snel mee op het podium. Naast deze award werd Herman ook nog bedolven onder prachtige cadeaus van AMS, BMW, Ceran, Jobat, The Coaching Square, Danielle Krekels (Coretalents) en Nathalie Arteel. Deze 3 laatsten verrasten dan weer door hun geschenken ook te verdelen onder alle 4 de finalisten.
Maar zoals eerder gezegd ... geen verliezers op ons HR-Gala, alleen winnaars. Getuige daarvan, de 4 fantastische eindlaureaten, stuk voor stuk ambassadeurs voor het vakgebied. Naast onze winnaar waren Atlas Copco -  Bel & BO en Verstraete IML prachtige challengers in de eindronde, met een HR-beleid om trots op te zijn. Zij ontvingen hiervoor een kristallen ster om te laten schitteren in hun trofeeënkast.

Eind van de avond zagen wij opnieuw twee zichtbaar bijzonder gelukkige mensen: Rony Hoebeke als mede-organisator en Pieter Timmermans als juryvoorzitter, die ook nog eens de bijzondere samenwerking in de organisatie onderlijnde.
Maar ze waren ook nog gelukkig om een andere reden. De organisatie heeft met haar nieuwe structuur - waarin Antwerp Management School, Jobat Media, VBO en Goosebumps de ruggegraat vormen - onmiddellijk het elan gevonden op weg naar een mooie, verdere toekomst.

Ondanks het late uur gisteren liepen er intussen al tientallen mails binnen met de eerste reacties: ze waren hartverwarmend! Wij volgen de reacties verder op … trachten ook daar weer iets uit te leren en werken vol vreugde aan editie 2019.
Rest ons enkel alle aanwezigen te danken voor de geslaagde editie en iedereen al een prachtig jaareinde toe te wensen en een voorspoedig 2019.